Yomra Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Yomra Ziraat Odası > Haberler > ARICILIK VE BAL ÜRETİMİ KURSU SONA ERDİ

ARICILIK VE BAL ÜRETİMİ KURSU SONA ERDİ

Yomra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yomra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Odamız iş birliği ile Yomra Gençlik Merkezi'nde açılan 45 vatandaşımızın katıldığı 72 saatlik arıcılık kursu sona erdi.

Arıcılık ve arı ürünleri hakkında bilgi sahibi olmak için her kesimden vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin katıldığı kursta katılımcılara; teknik arıcılık, arıcılıkta mevsimsel bakım işlemleri, hijyen ve kalıntısız bal ve arı ürünleri üretim teknikleri ile başta bal olmak üzere, arı ürünlerinin kullanımı ve muhafazası konularında eğitim verildi.

Kurs süresince Yomra Kaymakamı Hasan BALCI, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit GÜLBAY, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Erol SAYIN. Yomra Ziraat Odası Başkanı Hamza GÜMRÜKÇÜ, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan AYGÜN ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan AKSU farklı zamanlarda kursu ziyaret ettiler.

Eğitimciliğini İl Müdürlüğü personellerinden Tekniker Muzaffer KARABAYIR ve İlçe Müdürlüğü personellerinden Veteriner Hekim Vural OLUCAK'ın yaptığı kursta, 36 Kursiyer belge almaya hak kazandı. Ayrıca Odamız tarafından kursun bitiminde kursiyerlere sürpriz yapılarak birer arıcı maskesi armağan edildi.