Yomra Ziraat Odası

Yomra Ziraat Odası > Haberler > Fındık Budama Eğitimi

Fındık Budama Eğitimi

FINDIKTA BUDAMA VE TEK DAL DİKİMİ EĞİTİMİ

Odamız ve Trabzon Ticaret Borsası işbirliği ile İlçemiz Gürsel Mahallesinde Fındıkta Budama, Seyrekleştirme ve Tek Gövde Dikim Sistemi Eğitimi verildi.

Keşap Fındık Üreticiler Birliği Başkanı Mustafa ŞAHİN tarafından verilen eğitime Oda Başkanımız Hamza GÜMRÜKÇÜ, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp ERGAN, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin ARSLANTÜRK, Gürsel Mahallesi Muhtarı Vehbi KUL, Ziraat Mühendisleri ve 30 civarında üretici katıldı.

Mustafa ŞAHİN, fındıkta yanlışları ortadan kaldırarak verim ve kaliteyi arttırmak için geçmişten gelen ezberler bozmak gerektiğini belirterek, “Doğru budama ile verimde yarı yarıya bile artış sağlanabiliyor. Son yıllarda doğru budamayı öğrenip yapan üretici sayısı da artıyor. Bahçelerimizle kendimizin sağlığına dikkat ettiğimiz gibi ilgi göstermemiz gerekiyor. Fındığa daha fazla zaman ayırıp, modern tarım tekniklerini daha fazla uygulayıp, dekarda 70-80 kilo yerine 3-4 katı verim almak mümkündür” dedi.