Yomra Ziraat Odası

ZOBİS
Yomra Ziraat Odası > Haberler > Odamız İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Eğitimi Düzenledi

Odamız İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Eğitimi Düzenledi

Odamız ve Yomra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün birlikte düzenlediği İstiridye Mantarı Eğitimi, Oda Genel Sekreterimiz Mustafa GÜMRÜKÇÜ, İlçe Kaymakamı Hasan BALCI ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit GÜLBAY'ın katılımıyla gerçekleşti.

Teorik ve Uygulamalı olarak düzenlenen eğitimde 100'e yakın çiftçimiz konu hakkında bilgi sahibi oldu. Az alanda fazla ürün elde edilmesi, uygulamanın kolay oluşu ve sağlık yönünden besin değerlerinin yüksek olması çiftçilerin dikkatini çekti.  Bölgemiz iklim koşullarının uygun olması ayrıca materyal yönünden düşük maliyetli oluşu İstiridye Mantarı Yetiştiriciliğini bölgemizde cazip kılıyor.