Yomra Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Yomra Ziraat Odası > Haberler > FINDIK KOZALAK AKARI İLE MÜCADELE EĞİTİMİ

FINDIK KOZALAK AKARI İLE MÜCADELE EĞİTİMİ

İlçemiz İkisu Mahallesi’nde Trabzon Ticaret Borsası organizasyonu ile gerçekleştirilen Fındıkta kozalak akarı eğitimine Odamız Başkanı Hamza GÜMRÜKÇÜ katıldı.

Yapılan eğitimde Ziraat Mühendisi Prof.Dr. Fatih SEYİS yaptığı açıklamada “Kozalak akarlarının sonbahar döneminde mekanik yöntemle yani elle toplanıp gömülmesi gerektiğini, elle toplamanın mümkün olmadığı durumlarda kimyasal mücadeleye başvurulması gerektiği” konusuna değindi.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Başkanı Eyüp ERGAN ve Meclis Başkanı Sebahattin ARSLANTÜRK de kozalak akarının fındıktaki kalite ve verime doğrudan etkileri üzerine açıklamalarda bulundu.

Oda Başkanımız Hamza GÜMRÜKÇÜ ise yaptığı açıklamada “Trabzon Ticaret Borsasının değerli çalışmalarından dolayı öncelikle Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp ERGAN Bey’e Meclis Başkanı Sebahattin ARSLANTÜRK Bey’e, Prof.Dr. Fatih SEYİS hocamıza, İkisu Mahallesi Muhtarı Hacı Mehmet BORAN’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bütün üreticilerimizi fındık için son derece zararlı olan bu kozalakla mücadele etmeye davet ediyorum.” dedi.