Yomra Ziraat Odası > Haberler > KADIN ÇİFTÇİLERE İSTİRİDYE MANTARI EĞİTİMİ VERİLDİ

KADIN ÇİFTÇİLERE İSTİRİDYE MANTARI EĞİTİMİ VERİLDİ

"Köy Kıraathanesi Çarşamba Günleri Kadınlara aittir" sloganıyla başlatılan uygulama kapsamında örgütlenerek istiridye mantarı yetiştiriciliği yapmak isteyen ve daha önce de Oda Başkanımız Hamza GÜMRÜKÇÜ, Yomra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Okan AKSU, TZOB Teknik Müşavirleri Neşe TEZER ve Bülent UYANIK ile projeleri hakkında neler yapılabileceği konusunda bilgi alışverişinde bulunulan İlçemiz Kıratlı Mahallesi kadın çiftçilere yönelik istiridye mantarı yetiştiriciliği eğitimi düzenlendi.

Düzenlenen eğitimde katılımcılara, yöremizde uygulanmakta olan tarımsal ürünlere alternatif olarak üreticiliği yapılabilecek olan istiridye mantarcılığı konusunda Yomra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Yüksek Ziraat Mühendisi Süleyman IŞIK tarafından teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde istiridye mantarının yetiştirilme koşulları, yetiştiricilik için gerekli ekipmanlar, dikkat edilecek hususlar ve sağlık yönünden önemi hakkında bilgi verildi.

İstiridye mantarı yetiştiriciliği, az alanda fazla ürün elde edilmesi, uygulamanın kolay oluşu, sağlık yönünden besin değerlerinin yüksek olması, Bölgemiz iklim koşullarının uygun olması ayrıca materyal yönünden düşük maliyetli oluşu katılımcıların dikkatini çekti.

Düzenlenen Eğitime Oda Başkanımız Hamza GÜMRÜKÇÜ, Yomra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Okan AKSU, Odamız Genel Sekreteri Mustafa GÜMRÜKÇÜ, Yomra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri ve çok sayıda üretici katıldı.