Yomra Ziraat Odası > Haberler > ÖĞRENCİLER VE VELİLERE MANTARCILIK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

ÖĞRENCİLER VE VELİLERE MANTARCILIK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Yomra Ziraat Odası Başkanlığı, Yomra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Yomra Kaşüstü Ortaokulun ‘da öğrenci ve velilerine yönelik istiridye mantarı eğitimi düzenlendi.

Düzenlenen eğitimde öğrenci ve velilere yöremizde uygulanmakta olan tarımsal üretimine alternatif olarak yöremizde üreticiliği yapılabilecek olan istiridye  mantarcılığı konusunda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Yüksek Ziraat Mühendisi Süleyman IŞIK tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde istiridye mantarının yetiştirilme koşulları, yetiştiricilik için gerekli ekipmanlar, dikkat edilecek hususlar ve sağlık yönünden önemi hakkında bilgi verildi.

Düzenlenen Eğitime İlçe Kaymakamı Sn. Hasan BALCI, Odamız Genel Sekreteri Mustafa GÜMRÜKÇÜ,  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan AKSU ve Kaşüstü Ortaokulu Müdürü Hülya Nur ERYİĞİT  İLYAS  katılım sağladı.