Yomra Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Yomra Ziraat Odası > Haberler > SÜT SIĞIRCILIĞI VE BUZAĞI BAKIMI EĞİTİMİ SONA ERDİ

SÜT SIĞIRCILIĞI VE BUZAĞI BAKIMI EĞİTİMİ SONA ERDİ

Odamız ile Yomra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Yomra İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Süt sığırcılığı eğitimi sona erdi.

İlçemiz Maden, Tandırlı, Kılıçlı ve Demirciler Mahallelerinde kadın üreticilerimize yönelik düzenlenen Süt sığırcılığı eğitimi tamamlandı. Toplamda 70 kursiyerin katılım sağladığı eğitim programı sonunda Odamız tarafından kursiyerlere Buzağı biberonu ve buzağı göbek bağı dezenfektesi için batikon dağıtıldı.

Oda Başkanımız Hamza GÜMRÜKÇÜ yaptığı açıklamada, “İlçemiz her ne kadar fındık yetiştiriciliği ile ön planda olsa da hayvan yetiştiriciliği de önemli bir potansiyele sahiptir.

Düzenlenmiş olan bu eğitim programı, İlçemize süt sığırcılığının gelişmesinde ve buzağı ölümlerinin azalmasında önemli bir katkı sağlayacaktır. Yanlış bilinen geleneksel yöntemlerden vazgeçilip modern tekniklerin uygulanması bölgemizde zaten düşük olan süt Sığırcılığı yetiştiriciliğinin daha da düşmesini engelleyecek, yeni yetiştiricileri de teşvik edecektir. Ayrıca daha kârlı ve verimli üretim yapılabilmesi amacıyla teknolojiyi kullanmasını bilen üreticilerin yetiştirilmesi sağlanacaktır.

İlçemiz geniş fındık bahçelerinin yanı sıra, hayvancılık içinde ciddi potansiyel vaat etmektedir. Bu potansiyeli üretime dönüştürmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya ve Odamız imkânları ölçüsünde üreticileri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.