Yomra Ziraat Odası

Yomra Ziraat Odası > Haberler > TMO 26 AĞUSTOS’DA FINDIK ALIMINA BAŞLIYOR !

TMO 26 AĞUSTOS’DA FINDIK ALIMINA BAŞLIYOR !

TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) 2019 yılı ürünü için müdahale alımlarına 26 Ağustos itibariyle başlıyor. TMO’ya fındığını satmak isteyen üreticilerimiz 19 Ağustos itibariyle internet üzerinden www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alabileceklerdir.

TMO kabuklu fındık alımlarını fiziksel analizle yapacak olup alım esnasında üreticilerimizin sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini aşağıda belirtilen şartlara uygun şekilde hazırlayarak alım noktalarına getirmeleri önem arz etmektedir.

Kabuklu fındık alım esasları;

·         Sağlam iç fındık oranı %40 ve üzeri,

·         Rutubet oranı %6’ya kadar,

·         Buruşuk iç fındık oranı %10’a kadar,

·         Çürük ve bozuk iç fındık oranı %3 ve altı,

·         Çatlak, kırık ve kabuklu fındık içerisinde bulunan iç fındık oranı %5 ve altı,

·         Yabancı madde oranı (taş, toprak vb.) %0,5 ve altı olan tüm fındıklar satın alınacaktır.

·         2019 yılı mahsulü fındıklar satın alınacak olup eski yıl mahsulü ürünler kesinlikle

satın alınmayacaktır.

Diğer hususlar;

·         Ürün bedeli ödemeleri en geç 20 gün içerisinde yapılacaktır !

·         Randevu sisteminin açık olabilmesi için üreticilerimizin 2019 ÇKS kayıtlarının güncel olması gerekmektedir. ÇKS kayıtları konusunda sorun yaşayan üreticilerimiz l/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleriyle irtibata geçerek ÇKS kayıtlarını güncellemeleri gerekmektedir.

Yomra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Telefon (462) 341 30 29

Alımlarımız sırasında yaşanabilecek herhangi bir aksaklık ya da bilgi için “TMO Alo Ürün Hattı: (312) 416 34 10 (8 Hat)  ve TMO Trabzon Şube Müdürlüğü:  (462) 321 47 06 telefonlarından bilgi alınabilecektir.