Yomra Ziraat Odası > Haberler > YOMRA ELMASI YAYGINLAŞTIRMA ÇALIŞMASI

YOMRA ELMASI YAYGINLAŞTIRMA ÇALIŞMASI

İlçemizde yetişen ve endemik bir bitki türü olan Yomra Elmasının korunması ve yaygınlaştırılması amacıyla Odamız ile Yomra Belediyesi ve Yomra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yürütülen ortak çalışma sonucunda vatandaşlara dağıtılmak üzere 10.000 adet Yomra Elması fidanı üretilmesi planlanmaktadır.

Oda Başkanımız Hamza GÜMRÜKÇÜ, Yomra Belediye Başkanı Mustafa BIYIK ve Yomra Tarım ve Orman Müdürü Okan AKSU, Yomra Elmasının yetiştiriciliği ve tüketiminin yaygınlaştırılması, İlçemizin mirası olan birçok endemik bitki türünden bir tanesi olan Yomra Elmasının bu coğrafyada kaybolmasını engelleyip gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla görüş alış verişinde bulundular. Yapılan değerlendirmeler sonucunda fidan üretimi alanı belirlenmesi ve teknik konular üzerinde çalışmalar yapıldı.